Logopedie

Gedurende de verbouwing van het GCO is Logopediepraktijk Overvecht tijdelijk gehuisvest op de Kaaphoorndreef 36, op de 5e etage.

 

Logopediepraktijk Overvecht haalt Hoogste kwaliteitstoets

Logopediepraktijk Overvecht heeft 11 april 2014 de hoogste kwaliteitstoets voor logopedie behaald en is hiermee de tweede praktijk in heel Nederland die werkt volgens deze hoge standaard. De kwaliteitstoets is afgenomen door KIWA, een internationaal erkend certificeringbedrijf voor kwaliteitszorg. Voor KIWA is Logopediepraktijk Overvecht de eerste praktijk die aan deze hoge eisen voor kwaliteit in de logopedische zorg voldoet.

Henriëtte Delsing (praktijkeigenaar): “Wij zijn al maanden intensief bezig om de kwaliteit van de logopedische zorg te verhogen. Doordat we nu veel preciezer omschrijven waarmee we bezig zijn, wordt het ook voor de patiënt veel duidelijker wat we doen, waar we aan gaan werken en wat de vooruitgang is die wordt geboekt. Alle behandelingen lopen nu veel meer dan vroeger volgens een duidelijk behandelplan.” 

KIWA: expertise om kwaliteit te verbeteren
KIWA is een strikt onafhankelijke organisatie voor hooggekwalificeerde certificering. Dit wordt ondersteund met inspectie, keuring, technologie, training en data services. KIWA werkt voor opdrachtgevers in tal van sectoren, w.o. de gezondheid & zorg.

Logopediepraktijk Overvecht bestaat uit zeven enthousiaste logopedisten. Om kwaliteit te blijven bieden volgen alle logopedisten van Logopediepraktijk Overvecht jaarlijks diverse cursussen. De specialisaties liggen op het gebied van het behandelen van jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken, Sensorische Informatieverwerking, stemtherapie, COPD, Oromyofunctionele Therapie, cranio mandibulaire dysfunctie, eet- en drinkproblemen bij zuigelingen en jonge kinderen (preverbale logopedie), TOLK (ouderbegeleiding bij taalstimulering), stotteren en op het gebied van de behandeling van Parkinsonpatiënten.”

De logopedisten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (4200 leden).

Om hoge kwaliteit te kunnen bieden hebben wij onze behandeldoelen kritisch onder de loep genomen”’ zegt Henriëtte Delsing. “We hebben ze duidelijker opgeschreven, smart geformuleerd. Daarnaast volgen onze logopedisten jaarlijks diverse specialistische cursussen, zodat zij steeds op de hoogte zijn van het nieuwste van het nieuwste in de paramedische zorg. Het is niet voor niets dat wij ook van buiten de stad Utrecht mensen krijgen doorverwezen”.

Wij zijn er trots op!

Henriëtte Delsing, MSc., (pre-)logopedist

 

Wilt u meer weten over de logopediepraktijk? Kijk op http://www.logopedieovervecht.nl/ of neem contact met ons op via telefoonnummer 030 - 261 52 04.

Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen. Indien nodig (met een medische indicatie) komen wij bij u aan huis.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Logopedie
  • Preverbale logopedie
  • Neurologische stoornissen, waaronder Parkinson
  • COPD
  • CMD
  • OMFT

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet

Contact

Telefoon Huisarts 0302616072
 

Gezondheidscentrum Overvecht

Amazonedreef 41-47
3563 CA Utrecht
Telefoon:
Huisarts 0302616072
Routebeschrijving >

Thuisarts

Thuisarts.nl geeft informatie over gezondheid en ziekten. 

Verwijswijzer Utrecht

Op verwijswijzer.nl kunt u voor veel aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen terecht.

Toegankelijk Utrecht

ToegankelijkUtrecht.nl geeft u informatie over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen in Utrecht.